vrijdag 8 januari 2010

Sprinten in Molenaarsgraaf

Kortebaanwedstrijden worden al eeuwen lang verreden (al rond 1800!). Als het maar even genoeg vriest zijn er veel verenigingen die een wedstrijd over 160 (mannen) of 140 (vrouwen) meter uitschrijven. Zo ook tijdens deze vorstperiode.

De kortebaanwedstrijd in Molenaarsgraaf werd de eerste van dit jaar en tevens mijn eerste ooit. Samen met Hylke van Grieken donderdagavond naar het pittoreske Zuid-Hollandse dorpje in de Alblasserwaard. Voor ons beiden een nieuwe ervaring, dus geen idee wat ons te wachten stond.


De eerste ronde kwamen we allebei goed door. De tweede ronde verloor ik het van Hylkes eerste tegenstander (die ingeloot was als “lucky loser”). Hylke wist wel weer te winnen maar moest in de volgende ronde het hoofd buigen voor de latere winnaar, Coen Wesselman.


De sfeer bij zo’n wedstrijdje is wel leuk. Lekker ongedwongen, maar wel fanatiek. Koud was het ook, zeg maar niet de meest fijne temperatuur om ‘lekker’ te schaatsen. Ik wil zeker nog wel meer van dit soort wedstrijdjes gaan rijden. Tussen het studeren door wat ruimte maken dan maar :)

2 opmerkingen:

  1. Tss, 160 meter. Dan ben je al klaar voordat je begint, toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het grootste gevaar van kortebaan is dan ook overschatting van de afstand ;)

    BeantwoordenVerwijderen